Monday, March 6, 2017




ရွဴးရွဲ ခ်ဥ္ငံစပ္ ရွာက္သီးသုုပ္


ေရွာက္သီးသုုပ္လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေကာ အျခားသူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ပါေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ေရွာက္သီးသုုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကိုု လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ လက္သီးဆုုပ္အရြယ္ ေရွာက္သီး - ၁ လုုံး
၂။ ျကက္သြန္နီ - အျကီး ၁ လုုံး
၃။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
၄။ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ျကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ စိမ္းစားငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ ျမန္မာငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ပုုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေရွာက္သီးကိုု အခြံခြာျပီး အတြင္းထဲက အသားမ်ားကိုု ႏြွာထားပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းနွင့္ ျကက္သြန္နီကိုုပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ပန္းကန္တခုုထဲတြင္ ငပိ၊ ျမန္မာငံျပာရည္၊ ျကက္သြန္နီဆီခ်က္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ငပိမ်ား အနည္းငယ္ေပ်ာ္သြားေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။
၃။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု ႏြွာထားေသာ ေရွာက္သီးဖတ္၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နီ ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန့္ ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငပိ၊ ျကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သုုပ္ပါ။
၄။ ေရွာက္သီးသုုပ္ကိုု ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ရ်္ အေပၚမွ ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္မ်ား ျဖဴးထည့္ျပီး စားခါနီးမွ ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္မ်ားနွင့္ သုုပ္စားပါ။
၅။ ရွဴးရွဴး ရွဲရွဲ နွင့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေရွာက္သီးသုုပ္ကိုု ျကာဇံဟင္းခါးေလးနဲ ့သုုံးေဆာင္ရင္ အလိုုက္ဆုုံးပါပဲရွင္။

No comments:

Post a Comment