Sunday, March 5, 2017


တရုုတ္ ၀က္သား/ျကက္သား အငံခ်က္ (အခ်ိဳခ်က္)


တရုုတ္ အသားအငံခ်က္ (အခ်ိဳခ်က္)ကေတာ့ လူျကိုုက္မ်ားတဲ့ဟင္းျဖစ္ျပီး လြယ္လြယ္ကူကူနဲ ့အခ်ိန္ကုုန္သက္သာခ်က္လိုု ့ရတဲ့နည္းပါ။ ၀က္သားနဲ ့ခ်က္မည္ဆိုုလွ်င္ေတာ့ အခ်ိန္နည္းနည္းျကာပါတယ္။ ျကက္သားဆိုုလွ်င္ေတာ့ ျမန္ပါတယ္။ ျပဳလုုပ္နည္းကလဲလြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သား (သိုု ့) ၀က္သား - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ပဲငံျပာရည္ အျကည္ (အက်ဲ) - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ သျကားအညိုု - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (သျကားအညိုုမရွိလ်ွင္အျဖဴကိုု အသုုံးျပဳႏိုုင္ပါသည္။)
၅။ ေရ - ၁ လီတာ
၆။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (အပ်စ္) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ
၇။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၅ ပင္
၈။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
(တခ်ိဳ ့က မွိဳေျခာက္၊ ပဲျပားေျခာက္၊ ျကြက္နားရြက္မွိဳေျခာက္တိုု ့ကိုုထည့္ပါတယ္။ ျကိုုက္နွစ္သက္လွ်င္ ထည့္ပါ။)
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားမ်ားကိုု သန္ ့စင္ေအာင္ေဆးထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိတ္ကိုု ၂ ပိုုင္းပိုုင္းထားပါ။ ဂ်င္းကိုု အျပားလိုုက္လွီးထားပါ။
၂။ အိုုးတခုုထဲကိုု အသား၊ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျမိတ္၊ သျကား၊ ပဲငံျပာရည္အျကည္၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တိုု ့ကိုုထည့္၊ မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ လုုံးပါ။ အသားမ်ား အညိုုေရာင္သန္းလာသည္အထိလုုံးပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ေရထည့္ျပီးတည္ပါ။ (ျကက္သားဆိုုလွ်င္ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ခ်က္ပါ။ ၀က္သားဆိုုလွ်င္ ပြက္လာေအာင္အရင္တည္၊ ပြက္လာလွ်င္ မီးေအးေအးကိုုေျပာင္းျပီး အသားမ်ားႏူးအိလာသည္အထိအနည္းဆုုံး ၂ နာရီေလာက္တည္ပါ။)
၄။ လိုုခ်င္ေသာ အရည္အေနအထားက်န္လွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထမင္းပူပူေလးျဖင့္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment