Monday, March 6, 2017



ျကာစြယ္ျကက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေျကာ္


ကာစြယ္ကိုဘယ္လိုခ်က္ရင္ရလဲ ေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေရးေပးလိုက္တယ္ေနာ္။ျကာစြယ္ကိုုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားနည္းထဲကစားလိုု ့ေကာင္းတဲ့နည္းတခုုပါပဲ။မုုန္ညွင္းခ်ဥ္အရသာက ျကာစြယ္ထဲကိုု၀င္ေနေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့ပါ။ ေျကာ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကာစြယ္ - ၁ ခုု (အရြယ္အစား ၁ ထြာေျကာ္ေျကာ္ေလာက္ရွိေသာ)
၂။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၃။ ျကက္သား - ၁၀ က်ပ္သား
၄။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မွြာ
၇။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္သားကိုု ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန့္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္တိုု ့ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုုေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုု ျကိုုက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ ျကာစြယ္ကိုု အခြံခြာရ်္ အ၀ိုုင္းလိုုက္လွီးျပီးေရစိမ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီကိုုထည့္အပူေပး၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ အနံ ့ေမြွးလာလွ်င္ ျကာစြယ္ကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း နွင့္ သျကားကိုု ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး အုုပ္ထားပါ။
၅။ ျကာစြယ္ ႏူးလာလွ်င္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္သားကိုုထည့္ျပီး ျကက္သားမ်ား က်က္သည္အထိေျကာ္ပါ။
၆။ ျကက္သားမ်ား က်က္လွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၇။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေမြွးေမြွးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ျကာစြယ္ျကက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေျကာ္ကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment