Monday, March 6, 2017


သခြားသီးျကြပ္ျကြပ္ခ်ဥ္ငံစပ္သုုပ္


သခြားသီးကိုု ျကြပ္ျကြပ္္ေလးျဖစ္ေအာင္လုုပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုုပ္ထားတာပါ။ စားလိုု ့အလြန္ျမိန္ေစျပီး က်န္းမာေရး နွင့္ညီညြတ္တယ္။ လုုပ္စားရတာလဲ လြယ္ကူတာေျကာင့္လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သခြားသီး - ၁ လုုံး
၂။ ငရုုတ္သီးစိမ္း -၃ ေတာင့္
၃။ ပုုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၅။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ သံပုုရာသီး - တ စိတ္
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ သခြားသီးကိုု အခြံႏြာေရေဆးျပီး အကြင္းလိုုက္ ပါးပါးအရင္လွီးပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အကြင္းလိုုက္ကိုု အလ်ားလိုုက္ ေလးပိုုင္းပိုုင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရေအးထဲစိမ္ထားပါ။ (ျကြပ္လာပါလိမ့္မည္။)
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၃။ သုုပ္ခါနီးတြင္ သခြားသီးကိုု ေရစစ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ သခြားသီးဖတ္မ်ားကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန့္ ၊ သံပုုရာရည္တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ သုုပ္ပါ။
၄။ သခြားသီးျကြပ္ျကြပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္သုုပ္ကိုု အရသာရွိရွိသုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment